Järviwiki:Hjälp/Registrering av användarnamn samt inloggning

Loikkaa: valikkoon, hakuun

För att kunna registrera ett användarnamn ska du ha en fungerande e-postadress. Att användarnamnet bekräftas med hjälp av e-post är ett vanligt tillvägagångssätt, genom vilket man kan säkerställa att den som registrerar användarnamnet är en existerande person. Via e-post kan du senare få ett nytt lösenord om du har glömt det gamla.

Om det inte av någon orsak går att skapa ett användarnamn eller bekräftningen per e-post inte lyckas, kan du skicka ett meddelande till upprätthållarna av Järviwiki med hjälp av funktionen ”Ge respons” i webbtjänsten Ymparisto.fi.

Skapa nytt användarnamn

Börja med att välja "Logga in / skapa konto" uppe till höger på sidan när du vill registrera ett användarnamn. Välj sedan "Skapa ett användarkonto" på sidan som öppnades.

Hitta på ett eget användarnamn och lösenord och skriv in din e-postadress i fältet. Du kan också fylla i ditt riktiga namn eller en signatur. Om du fyller i detta fält syns dess innehåll i stället för ditt användarnamn i författarkatalogen till de sidor du redigerat.

Bekräfta användarnamn

När du har fyllt i uppgifterna, välj "Skapa ett konto". Om det användarnamn du föreslår inte är upptaget, skapar systemet ditt användarnamn och skickar ett bekräftelsemeddelande till din e-postadress. Du måst bekräfta din e-postadress genom att öppna den länk som finns i bekräftelsemeddellandet innan du kan börja redigera i Järviwiki.

Inloggning

I fortsättningen loggar du alltid in dig i Järviwiki genom att klicka på "Logga in /skapa konto" uppe till höger på sidan och genom att fylla i ditt användarnamn och lösenord i formuläret. Om du kryssar för "Automatisk inloggning i framtiden", är du färdigt inloggad alltid då du använder Järviwiki på datorn i fråga. Välj inte detta alternativ om du använder Järviwiki exempelvis i ett bibliotek eller på någon annan offentlig dator.

Nytt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt per e-post. Fyll i på inloggningssidan ditt användarnamn och klicka på "Skicka nytt lösenord". Järviwiki sänder dig ett temporärt lösenord, med vilket du kan logga in och byta ditt lösenord till ett nytt.