Keskustelu:Kalat ja ravut

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisältö

Ketjun otsikkoVastauksiaViimeksi muokattu
Miksi järvessä ja joessa Ei ole enää rapuja?017. marraskuuta 2019 kello 14.52

Miksi järvessä ja joessa Ei ole enää rapuja?

Terve Kakkaa vaaluu sieltä täältä yli äyräin herrain vuonna 16.11.2019. Syksy on vaihtumassa ruskea vetisessä Koskisen järvessä talveksi. Se tuoksuu...kyllä aivan oikein arvasit kyll juuri siltä.

Ruskea Havainto 1: Keväisin joen lasku paikalla nousee jään päälle ruskeaa vaahtoa. Äkkinäinen saattaisi sitä luulla ranskalaisen keittiön jälkiruoka herkuksi nimeltä Crème Purèè. Pikainen maku testillä eduskunnan kahvilassa suoritettu tutkimus osoittaa väitteen vääräksi. Ilmeet kertovat karua totuutta tämän päivän pienen järven tilasta ja lainsäätäjän laiskuudesta tehdä asialle jotain, mutta harva se arvaa että nyt rupesi tapahtumaan. Koska helsingin herratkin saavat maistaa sivuosan verran tätä luonnon herkkua.

Palataanpa kertomuksessa kolme...kymmentä kuusi vuotta taakse päin...

Eletään vuotta 1983 ja Kekkonen on muutama vuosi takaperin saateltu haudan lepoon huutamaan eduskuntatalon portaikossa raikuvaa käskyä "SAATANAN TUNARIT"ettekö osaa hoitaa tonttianne.

Koskiseen laskevasta joesta(purosta) kalastaa muutama nuori poika kesäisin käsin ja haavilla kalaa samoisiin aikoihin. Särki nousee kudulle jokeen, välillä käteen tarttuu kiinni iljettävä imunilviäinen - joka tarkemman tutkimuksen jälkeen osoittautuu NAHKIAISEKSI''Kursivoitu teksti''.

Vanha mylly joka on tuottanut aikoinaan kylälle sähköä seitsemän talon tarpeisiin ja jauhanut siinä sivussa kylän ja naapurikylänkin viljan jauhoksi. Seisoo vielä jämäkästi paikallaan. Koski osuudella nähdään vielä hiukan ränsistyneet tukin uittorännit. Maisema on pala kansallishistoriaa ja vesikin virtaa vielä kirkkaana auringon paisteisena päivänä tässä purossa.

Aikahyppy vuoteen 1993.... Koska jokeen on istutettu tässä jossain välissä järvitaimenta ja poijjista on kasvanut jo kovia kalamiehiä. Sitä myös nousee hyvin virvelillä. Samoin Jokirapua irtoaa kiitettävästi jokialueelta Koskinen Kaijajärvi väliltä hyvin..Vesi alkaa tummua ja tuoksua epäillään että jotain on tekeillä yläjuoksulla, mutta mitään ei selviä. Mylly on lahonnut vanhojen uittorännien kanssa siihen kuntoon että ne ov

Jarkko76 (keskustelu)17. marraskuuta 2019 kello 14.52