Keskustelu:Maakuntajärvikilpailu

Hoppa till: navigering, sök

Innehåll

TrådnamnSvarSenast ändrad
Maakunnat29 augusti 2012 kl. 22.39
Särkijärvi, Tampere01 november 2011 kl. 12.44

Jotta maakuntajärvillä olisi pysyvyyttä, tämänkaltaissa valinnoissa on suotavaa käyttää luonnontieteellisiä eliömaakuntia. Ne ovat ainoa pysyvä aluejako maassamme.

Karwin15 augusti 2011 kl. 08.55

Pitäisikö tuo jako ajaa järviinkin? http://www.luomus.fi/luonto/tietoa/eliomaakunnat.htm

Tässä on tietenkin sellainen asia, että jos aloitetaan levätarkkailusta, järvi, on se jäljellä oleva osa joskus olleesta järvestä.

Jos asiaa laajennetaan Suomen ympäristökeskuksen ja 13:n manner-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueelle niin silloin kyseeseen tulee tai voivat tulla myös järvivettä ympäröivät luhdat, jossa alkaa olla sitten lintujakin.

Kolmannessa vaiheessa sitten mukaan tulee osaekosysteemi käsittäen lähimetsät ja muut lajit, mahdollisen yksityisen luonnonsuojelualueen ulkopuolella ja myös valtioneuvoston valtakunnallisen lintuvesisuojeluohjelman rajojen lähiulkopuolella.

No joka tapauksessa JärviWikissä näyttää olevan melko maltillisia päivityksiä eli oikeastaan voisi tuottaa pikemminkin enemmän sisältöä kuin voimakkaasti rajata fokusta ja "pysyä tiukasti asiassa".

On nimittäin niin, että Suomessa on niin monta järveä, että voima- ja laajaperäisiä inventaareja ei varmaan millään varoin saada aikaiseksi, minkä vuoksi hajahavainnotkin ovat hyviä niin kuin Outokummun kaivoksen löytämisessä viime vuosituhannen ja viime vuosisadan alussa.

Se, mitä toivoisin JärviWikiin "talon puolesta", voisi olla se, että jokaiseen järveen ajettaisiin luokkana se elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, joka valtion puolesta vastaa alueen ympäristöoikeudellisesta hallinnosta.

Näin olisi esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Satakunnassa mahdollista havaita helposti, ettei järveä hallinnoikaan Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, vaan Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sijasta Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

No tietenkin näiden vähäisten palveluiden elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten osalta on mainittava, että niiden ympäristöhallinto-osia voi tosiaiassa olla muualla kuin pääsijaintipaikkakunnalla vahvasti, jolloin tavallaan hallintoteknisesti vain yhteinen kirjaamo on elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusken päähallintopaikalla.

Incendium18 juli 2012 kl. 12.40

Järviwikissä siis on ja on koko ajan ollut kullekin järvelle esitettynä se ELY-keskus joka vastaa alueen ympäristöasioista. ELYn ja muut hallinnolliset alueet, joihin järvi kuuluu, saa näkyviin, kun järvisivulla valitsee "+ Näytä kaikki tiedot".

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE7 augusti 2012 kl. 13.20
 
 

Särkijärvi, Tampere

Denna tråd finns för att visa att en tråd, Viestiketju:Keskustelu:Maakuntajärvikilpailu/Särkijärvi, Tampere, flyttades från denna sida. Denna flyttning gjordes av Molindho (Diskussion | bidrag) 1 november 2011 09.44. Tråden finns nu på Keskustelu:Pirkanmaan maakunta/Maakuntajärvikilpailun ehdotukset kesällä 2011.