Mikkeli

Loikkaa: valikkoon, hakuun
322 957 ha
Tässä kunnassa on kaikkiaan 951 järveä. Se kuuluu Etelä-Savon maakuntaan ja Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristövastuualueeseen.

  • Kokonaispinta-ala: 3 229,57 km²322 957 ha
  • Maapinta-ala: 2 548,46 km²
  • Sisävesipinta-ala: 681,11 km²
  • Meripinta-ala: 0 km²

21,1 %
(sisävesien osuus kunnan pinta-alasta ilman merialueita)

Kunnan vesistöt ja tuoreimmat havainnot

Kunnan suurimmat järvet
Kunnan syvimmät järvet
Pisin rantaviiva
Käyttäjän kuva
… lisää tuloksia

Kunta ja sen vesistöt

Mikkeli sijaitsee Saimaan luoteisrannalla, Etelä-Savon maakunnassa: kaupungin keskusta sijoittuu sataman yhteydellä Saimaan Savilahteen. Mikkeli on sijoittunut Vuoksen ja Kymijoen vesistöjen vedenjakajalle. Kunnan alueella on yli 900 erikokoista järveä, ja tämä on tehnyt Mikkelistä vehreän kesäkaupungin ja suositun myös kesämökkiläisten keskuudessa.

Mikkelin kaupunki toimii valtakunnallisen vesienhoidon pääperiaatteiden mukaan: kunta on jaettu vesienhoitoalueisiin, joista kullekin on laadittu omat toimintasuunnitelmat. Tarkoituksena on siis suojella vesistöjä ja parantaa niiden ekologista tilaa. Käytännössä valvonnasta vastaa kunnan ympäristönsuojeluviranomainen.

Vesistöjen läheisyys tuo mukanaan myös vastuuta niiden puhtaudesta. Mikkelin jätevedet käsitellään nykyään viidellä eri jätevedenpuhdistamolla, jotka sijaitsevat Mikkelin Kenkäveronniemessä, Haukivuorella, Anttolassa, Suomenniemellä ja Ristiinassa. Suurin osa jätevesiä ja -lietettä käsitellään Mikkelin Kenkäveronniemen jätevedenpuhdistamolla, josta puhdistetut vedet johdetaan Saimaan Pappilanselkään. Vireillä on uuden, suuremman ja tehokkaamman jätevedenpuhdistuslaitoksen rakentaminen Metsä-Sairilaan. Rakennustyöt pyritään aloittamaan vuonna 2016 ja projektin olisi tarkoitus olla valmis vuonna 2020.

Aiheesta muualla

Mikkelin kaupungin kotisivut

Kaupungin uusi jätevedenpuhdistamo maksetaan lainarahalla: yle uutiset

Mikkelin satamat

Mikkelin yleiset uimarannat luetteloituna (v.2015)