Vesistöhankkeen leader-rahoitus

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hei,

Satakunnassa on Leader-rahoitusta myönnetty järvien kunnostussuunnitelmien tekoon. Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry on myöntänyt rahaa mm. Kuivasjärven kunnostussuunnitelman tekoon.

Myös Joutsenten reitti ry on myöntänyt rahaa kunnostussuunnitelmiin, esim. Pinsiö-Seura ry:lle Okslammen kunnostussuunnitelmaan sekä Ylistenjärven vesi- ja kalastushoitoyhdistys ry:lle Ylistenjärven kunnostushankkeeseen (valmistelu ja suunnitelmat).

Muita vesiin liittyviä hankkeita ovat olleet mm. Karhuseutu ry:n kautta toteutunut "Turvallisuutta ja viihtyisyyttä joelle", jossa "hankkeen tavoitteena on parantaa Kokemäenjoen veneilyturvallisuutta sekä tarjota lisää ohjeita ja opastusta joella liikkujille sekä potentiaalisille harrastajille". "Hankkeen konkreettisia toimenpiteitä ovat mm. kivien poistaminen ja merkitseminen veneilyreiteillä sekä laajan ja kattavan veneilykartan saaminen kaikkien käyttäjien ulottuville."

Karhuseutu ry on myöntänyt rahoitusta myös Pinkjärven vesitaloussuunnitelman teettämiseen. Siinä hankkeen tavoitteena on ollut Pinkjärven vesitalouden parantaminen, järven virkistyskäytön lisääntyminen ja monipuolistuminen sekä Pinkjärvenojan juoksutusten tasaaminen koko kesän ajaksi.


-Johanna Rinne, vesienhoidon koordinaattori

vesien- ja luonnonhoidon hanke VELHO

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Johanna Rinne20. kesäkuuta 2012 kello 18.49