Miten onnistuu paikan siirto oikeaan kohtaan?

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Miten siirrän perustamani paikan kartalla oikeaan paikkaan? Kohde Umpilampi/Eteläkärki jäi keskelle järveä. Olisi hyvä tietää vastaisenkin varalle.

Kauko Isotalus (keskustelu)6. syyskuuta 2018 kello 17.15

Pitäisi onnistua niin, että paikka avataan muokkaukseen ja lomakkeella siirretään karttaa kunnes keskikohdan risti osoittaa haluttuun paikkaan.

Kartan käyttöliittymää on muutettu, koska kosketusnäytöllä (60 % Järvi-meriwikin selauskäytöstä) paikan määritteleminen on paljon tarkempaa näin kuin yrittämällä sormella osua oikeaan kohtaan.

Kävin siirtämässä tuon paikan lammen eteläpäähän, mutta käy korjaamassa, jos meni väärin, ja kerro, jos ei sulla toimikaan.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)7. syyskuuta 2018 kello 09.40

En kyllä millään onnistu saamaan karttaa muokattavaksi. Tarkka kuvauspaikka oli laskuojan suulla sen länsipuolella, mutta melko tarkka nytkin. Tarkkaa paikkaa on usein vaikea määritellä. Karttoihin merkityt lintutornit ovat helppoja!

Kauko Isotalus (keskustelu)7. syyskuuta 2018 kello 23.45

Hmm.. Minulla kyllä toimii ja kaikilla selaimilla. Siis, jos avaat paikan muokkaukseen (Muokkaa-välilehti otsikon yläpuolelta), niin eikö sinulla näy lomakkeella karttaa ollenkaan vai etkö pysty siirtämään karttaa?

Karttaa on siis tarkoitus siirtää niin, että hiirella tai sormella painetaan jostain kohtaa taustakarttaa, ja sitä sitten raahataan, kunnes keskellä oleva risti osoittaa oikeaan paikkaan. Vanha sijainti näkyy punaisella viivalla ympyröitynä pallona, kunnes sivu on tallennettu.

Mitä selainta käytät?

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)10. syyskuuta 2018 kello 09.08

Käytän vähän satunnaisesti joko Internet Exploreria tai Mozilla Firefoxia. Muokkaa-välilehdellä ei tule kummallakaan kyllä minkään valtakunnan karttaa.

Kauko Isotalus (keskustelu)10. syyskuuta 2018 kello 17.09

Minulla toimii kyllä tuo uusittu muokkauskartta (Firefox). Kiitos tästäkin korjauksesta, tässä kesällä sehän ei kyllä oikein toiminut ja nyt siinä on vielä vanhaan verraten erinomaista tietoa (kaikki ruksittavissa olevat). Kartta saattaa kyllä avautua Suomen keskipisteeseen, jolloin se on koko sininen (joutuu loitontamaan tai käyttämään osoitehakua), ainakin silloin jos paikka on määritetty vanhalla alue työkalulla. Se "ominaisuus" ei haittaa mitenkään, koska silloin kyllä havaintopaikka on jo oikeassa paikassa.

PS. Erityisen iso kiitos myös MML Maastokartan palauttamisesta ja muistakin parannuksista (ainakin pikaisesti bongattuna Kunta-kartta).

Miikala (keskustelu)16. syyskuuta 2018 kello 18.05

Kappas! Nyt toimii minullakin. Sain korjatuksi, kun kesällä tarkan kartan puutteessa tuli Nupurin lintutorni merkityksi hieman väärään kohtaan. Lintut. Fogelt. maastokartassa, vaikka mielestäni "fogeli" on ruotsiksi fågel.

Kauko Isotalus (keskustelu)22. syyskuuta 2018 kello 15.57