Rantaviivan pituuden määritystapa tiedoissa

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mihin perustuu rantaviivan pituuden määritys palvelussa annetuissa tiedoissa?

Kenties murtoviivamenettely jostakin kartasta: murtoviivan pituus 50m tai 100m? Mistä kartasta määritys on tehty?

Onko saarien rantaviivat mukana järven rantaviivatiedoissa? Jos on, onko myös suurimpien järvien saarissa olevien lampien rantaviivat laskettu mukaan?

Aulis Eskola29. lokakuuta 2012 kello 13.19

Moi,

Järviwikissä ilmoitettu rantaviiva on järven kokonaisrantaviiva, jossa on siis saarten rannat mukana. Ei kuitenkaan saarten sisällä olevien lampien rantoja (ne rannat kuuluvat sille lammelle).

Sekä rantaviivojen pituus että järvien pinta-alat on määritetty Maanmittauslaitoksen 1:10 000 ja 1:20 000 rantaviiva-aineistojen perusteella.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE1. marraskuuta 2012 kello 14.56

Osa kysymyksistä sai vastauksen, kiitoksia karttamateriaalitiedoista.

Viivan pituun määrittämisestä vielä: Miten pitkää murtoviivasovitusta on käytetty? Kenties kaavoituksessa yleinen 50m? Tai välillä käytetty 100m?

Vai onko kartassa näkyvän käyrän viivan pituus mitattu sellaisena kuin se on kartoituksessa karttaan piirretty?

Aulis Eskola1. marraskuuta 2012 kello 20.27

Moi, ja anteeksi pitkästä viiveestä vastauksessa. Kysyin tätä tarkennusta meidän järvirekisterin ylläpitäjältä, joka vastasi näin:

Murtoviiva on Maanmittauslaitoksen tekemän ilmakuvatulkinnan tuloksena syntynyt. Tietääkseni mitään murtoviivasovitusta ei ole käytetty, vaan siinä on kaikki tulkitut rantaviivapisteet mukana. Rantaviivan tulkinnasta ilmakuvilta voi tiedustella lisää Maanmittauslaitoksen ilmakuvakeskuksesta.

SYKEssä Maanmittauslaitoksen rantaviiva-aineistolle on tehty jatkojalostusta, jossa siitä on muodostettu järvistä alueita joilla on järvitunnus ja suljettu tarvittaessa järvialue niin, että se muuttuu jossain kohtaa joeksi tai toiseksi järveksi. Katkaisukohdat on myös sovitettu yhteen valuma-aluerajauksen kanssa.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE15. marraskuuta 2012 kello 10.57