Uuden havaintopaikan lisääminen

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Moi. Siis, järvi-sivu on jonkun tietyn järven sivu. Sen otsikko on aina muotoa "Järven nimi (jä.rvi.nu.mero)" tai joillakin järvillä "Järven nimi (yhd.)". Järvi-sivulla uusi havaintopaikka lisätään kartan yhteydessä olevalla "Lisää uusi" -napilla. Tätä varten pitää olla kirjautunut.

Vaihtoehtoisesti havaintopaikan voi lisätä Havaintolähetin avulla. Siinä sijainti valitaan kartalta, ja havaintopaikka liitetään siihen järveen, jonka päällä valittu sijainti on. Paikka kannattaa siis sijoittaa vesistön päälle eikä rannalle! Havaintolähettiä voi käyttää myös kirjautumatta.

Havaintopaikan sijaintia voi muuttaa menemällä havaintopaikan sivulle ja valitsemalla Muokkaa otsikon päällä olevasta sivuvalikosta. Klikkaa avautuvan lomakkeen kartalla oikeaan paikkaan, ja Tallenna sivu. Havaintopaikkojen sivut ovat muotoa: "Järven nimi (jä.rvi.nu.mero)/Paikan nimi".

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)28. heinäkuuta 2016 kello 15.59

Hei,

Kiitos, nyt onnistui. Olen siirtänyt havaintopaikan Päijänne/Salonsaari Eetunpohja oikeaan kohtaan.

Eetunpohja (keskustelu)29. heinäkuuta 2016 kello 09.41
 

Hei,

Havaintopaikan siirtäminen onnistui havaintopaikkasivulla mutta isossa pääkartassa ja muualla se näkyy edelleen entisessä hiukan väärässä paikassa.

Eetunpohja (keskustelu)30. heinäkuuta 2016 kello 15.28

Moi. Lienee niin, että havaintopaikka pitää muutoksen jälkeen kerran avata ja tallentaa uudelleen, jotta uusi sijainti päivittyisi myös yksittäisiin havaintoihin, jotka näkyvät muun muassa koko maan kartalla. Asia lienee nyt kunnossa, kun olet lisännyt uusia havaintoja tuolle paikalle. Siinä yhteydessä sivu on päivittynyt ja myös vanhat havainnot ovat saaneet uuden sijainnin.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)4. elokuuta 2016 kello 12.16