Uusien havaintojen lisääminen ei onnistu

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lämpötila ja vedenkorkeus havaintojen lisääminen ei onnistu. "Herjaa": "Lomakkeen tiedoissa oli virheitä; katso alla" tekstiä. Lisäksi vanhat havainnot on automaattisesti monta kertaa peräkkäin tallennuslomakkeella. Oli ongelmia myös Levähavainnon tallentamisessa. Vanhat havainnot olivat hävinneet (tyhjät lomakkeet oli tallella ja havainnot näkyi Levätilanne grafiikassa), kikkailemalla sai tallennettua uuden havainnon ja vanhat piti tallentaa uudelleen, jotka eivät olleet arkistossa.

Yst. terv.

Miikala (keskustelu)21. kesäkuuta 2015 kello 19.23

Onnistuuko nyt? Mitään virheilmoituksia en saanut toistettua, mutta tuon havaintojen kopioitumisen kyllä. Sen pitäisi nyt olla korjattu.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)22. kesäkuuta 2015 kello 08.03

Eikun, tuli siinä sittenkin myös virheilmoitus, jos oli levätilannehavaintoja samalla paikalla. Korjasin senkin. Nyt havaintojen syöttämisen pitäisi taas onnistua.

Ongelmat liittyivät osan havainnoista kenttien nimenmuutoksiin, joita tein viikonloppuna Havaintolähettiä varten.

Kiitos Käyttäjä:Miikala (+ yksi puhelimella lähestynyt) ongelman ripeästä ilmoittamisesta!

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)22. kesäkuuta 2015 kello 09.32

Joo, nyt toimii! Minun piti vain ensin poistaa kopiutuneet havainnot (oli vielä kopiutuneina, johtunee siitä että yritin eilen tallennella havaintoja) ja tallentaa ja sitten lisätä uudet havainnot ja tallentaa uudelleen.

Miikala (keskustelu)22. kesäkuuta 2015 kello 15.09
 

Havaintosivulla (lämpötila ja jäätilanna) on kaikki lukittuneet ja tallennus ei onnistu, tulee virheilmoitus: "Lomakkeen tiedoissa oli virheitä; katso alla."

Jussi (keskustelu)26. joulukuuta 2015 kello 19.37

Moi Jussi. Koskiko sinun ongelmasi tuota Tehinkärki-havaintopaikkaa? Siellä oli ainakin niin paljon havaintoja, että saattoi olla toimimatta senkin takia. Siirsin vanhempia arkistoon. Havaintoja kannattaa siirtää aika ajoin arkistoon, jotta lomakkeet toimisivat joten kuten jouhevasti. Korjasin myös yhden virheen jäätilanne-lomakkeesta, joka saattoi aiheuttaa ongelmasi. Toimiiko nyt?

Muuten: Havaintoja voi aina tallentaa havaintopaikoille myös Havaintolähetillä, vaikka lomakkeet temppuilisivatkin.

Itse tallentelen havaintoja nykyisin lähes pelkästään Havaintolähetin avulla. Havaintolähetillä tallennetut havainnot siirtyvät automaattisesti arkistoon aina kuukauden lopussa, ellei niitä käy järviwikissä muokkaamassa.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)30. joulukuuta 2015 kello 23.54

Joo, kiitos, nyt toimii taas. Pitää vielä kokeilla tuota havaintolähettiä.

Jussi (keskustelu)2. tammikuuta 2016 kello 12.48

Valokuvan lisääminen ei onnistu. Havaintopaikka: "Tehinkärki", jäähavaintoja 2.4.2016. Olen yrittänyt lisätä valokuvaa avannosta, mutta tallenna napin jälkeen jää vain valkoinen pikkuruutu ja kuva ei tallennu. Jussi

Jussi (keskustelu)27. huhtikuuta 2016 kello 07.10

Moi. Mulla toimii kyllä ihan normaalisti, joten en osaa sanoa missä mättää. Mitä selainta käytät? Pääsetkö siis kuitenkin jo valitsemaan tiedoston hakemistosta, vai jämähtääkö jo ennen sitä?

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)27. huhtikuuta 2016 kello 15.06
 

Kokeilin uudestaan samalla tiedostolla. Tuli virheilmoitus: "Samanniminen tiedosto on jo olemassa". Nimesin tiedoston uudestaan "avanto.jpg" -> "TehinkärkiAvanto.jpg" ja tallennus onnistui. Ensimmäisellä yrityksellä tuota virheilmoitusta ei siis tullut vaan nyt kun yritin uudestaan. Ekalla kerralla sain valittua tiedoston ja vasta tallennusvaiheessa jäi valkoiselle ikkunalle. Firefox 38.7.1.

Jussi (keskustelu)27. huhtikuuta 2016 kello 16.34