Virheilmoitus ja ei tallenna havaintoa

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Havaintopaikka Päijänne/Tehinkärki, tulee virheilmoitus kun yrittää tallentaa näkösyvyystietoa: "Muokkaustasi ei voitu tallentaa, koska istuntosi tiedot ovat kadonneet. Yritä uudelleen. Jos ongelma ei katoa, yritä kirjautua ulos ja takaisin sisään." (Google Chrome) IE:llä tulee myös ilmoitus "...due to long running script". Mozilla ei avaa uutta havainnon kirjauslaatikkoa.

Jussi (keskustelu)22. joulukuuta 2017 kello 14.47

Havaintoja on todennäköisesti liikaa, joka aiheuttaa ongelmat. Minulla aukesi Mozillalla havainnot ja uusi lomakekkin. Voin yrittää arkistoida havainnot, jos ja kun ne ovat oikeita (ei kirjoituserheitä). En yritä arkistoida nyt suinpäin, koska en voi sitten enää arkistoituja havaintoja muokata.

Voit toki koittaa itsekin ainoastaan arkistoida vanhoja havaintoja, se auttaa minulla (Mozilla), kun ei tee uusia havaintoja. Sitten kun vanhat havainnot on arkistoituna, niin rupeaa taas lomakkeet toimimaan.

Miikala (keskustelu)23. joulukuuta 2017 kello 20.30

Joo, näin arvelin itsekin. HArmillista on se, että ei myöskään pysty arkistoimaan havaintoja vaan sama virhe tulee aina sivua tallennettaessa. Onkohan tuohon havaintojen määrään olemassa joku raja-arvo? Ja hienoa olisi, jos tulisi varoitusviesti etukäteen, kun lähestytään maksimia, ja muistutus arkistoida. Molindho varmaan arkistoi noi havainnot, kun palaa työn ääreen.

Jussi (keskustelu)24. joulukuuta 2017 kello 11.29

Vastaanpa itselleni, kun muistin että Havaintolähetillä voi tallentaa vaikka sivu olisi jumissa. Oli ihan toimiva, joskin näkösyvyyden mittalaitetta ei voi merkitä.

Jussi (keskustelu)24. joulukuuta 2017 kello 11.43

Sain tallennettua arkistointi ruksit, joten katsotaan jos yöllä havainnot arkistoituisivat ja sen jälkeen rupeaisi taas lomakeet toimimaan ongelmitta. Arkistoin tuossa myös muita havaintoja (pintavesi, levä ja jää), niitä näytti olevan paljon, eihän nuita näkösyvyys havaintoja ollut kuin muutama.

Miikala (keskustelu)24. joulukuuta 2017 kello 18.28

Joo, thanks olihan ne arkistoituneet! Onko sulla Miikala sellaiset oikeudet, että pääset muokkaamaan paremmin kuin normikäyttäjä?

Jussi (keskustelu)28. joulukuuta 2017 kello 14.27

Ei ole mitään erityisoikeuksia, kokeneen käyttäjän oikeudet minulla on, ja niillä pääsin ylipäätään yrittämään arkistointia.

Miikala (keskustelu)2. tammikuuta 2018 kello 15.58

Moi, joo, ei ole oikeuksista kiinni tuo.

Tosiaan: jos on paljon havaintoja sivulla (ei arkistoituna), niin niiden prosessoiminen ensin selaimessa (javascript) ja sitten tallennusvaiheessa, vie niin paljon aikaa, että palvelin ehtii sulkea yhteyden ennenkuin tallennus on valmis.

Chrome-selain on huomattavasti tehokkaampi suorittamaan scriptejä kuin esimerkiksi Firefox ja IE. Siksi sivun voi saada Chromella vielä tallennettua, vaikka muulla selaimella ei toimi. Myös hiljaisena aikana, jolloin palvelimella ei ole paljon muita kävijöitä, voi tallentaminen onnistua.

Ja tosiaan: Havaintolähetillä pitäisi pystyä tallentamaan jokatapauksessa.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)4. tammikuuta 2018 kello 17.03