Virheilmoitus ja ei tallenna havaintoa

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sain tallennettua arkistointi ruksit, joten katsotaan jos yöllä havainnot arkistoituisivat ja sen jälkeen rupeaisi taas lomakeet toimimaan ongelmitta. Arkistoin tuossa myös muita havaintoja (pintavesi, levä ja jää), niitä näytti olevan paljon, eihän nuita näkösyvyys havaintoja ollut kuin muutama.

Miikala (keskustelu)24. joulukuuta 2017 kello 18.28

Joo, thanks olihan ne arkistoituneet! Onko sulla Miikala sellaiset oikeudet, että pääset muokkaamaan paremmin kuin normikäyttäjä?

Jussi (keskustelu)28. joulukuuta 2017 kello 14.27

Ei ole mitään erityisoikeuksia, kokeneen käyttäjän oikeudet minulla on, ja niillä pääsin ylipäätään yrittämään arkistointia.

Miikala (keskustelu)2. tammikuuta 2018 kello 15.58

Moi, joo, ei ole oikeuksista kiinni tuo.

Tosiaan: jos on paljon havaintoja sivulla (ei arkistoituna), niin niiden prosessoiminen ensin selaimessa (javascript) ja sitten tallennusvaiheessa, vie niin paljon aikaa, että palvelin ehtii sulkea yhteyden ennenkuin tallennus on valmis.

Chrome-selain on huomattavasti tehokkaampi suorittamaan scriptejä kuin esimerkiksi Firefox ja IE. Siksi sivun voi saada Chromella vielä tallennettua, vaikka muulla selaimella ei toimi. Myös hiljaisena aikana, jolloin palvelimella ei ole paljon muita kävijöitä, voi tallentaminen onnistua.

Ja tosiaan: Havaintolähetillä pitäisi pystyä tallentamaan jokatapauksessa.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)4. tammikuuta 2018 kello 17.03