Firefox selain ja Muut havainnot osio

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Juu, Firefox:ssa javascriptien suorittaminen on melko lailla tehottomampaa kuin esimerkiksi Chromessa, jota itse käytän.

Siihen ei tähän hätään ole muuta parannusta kuin, että havainnot kannattaa siirtää Arkistoon omalta havaintopaikaltaan. Mitä enemmän havaintoja (minkätyyppisiä tahansa) sivulla on, sitä useamman javascript-komentosarjan selain joutuu suorittamaan aina kun jotain havaintotyyppiä muokataan. Eli: käy läpi havaintopaikkasi havaintolomakkeet, ja rastita "Arkistoon" kaikkien niiden kohdalla, joista tiedät ettei halua enää niitä muokata.

Jos sivu on niin täynnä havaintoja, ettei muokkaaminen onnistu (komentosarja ei vastaa), kerro minulle paikan nimi, niin käyn siirtämässä havainnot.

Toinen vaihtoehto on käyttää havaintojen tallentamiseen Havaintolähettiä. Se on siis älypuhelimille suunniteltu verkkosovellus, mutta toimii yhtä hyvin tietokoneellakin. Havaintolähetillä voi perustaa uusia havaintopaikkoja tai tallentaa niitä Järvi-meriwikin nykyisille paikoille. Itse tallennan havaintoja lähes pelkästään Havaintolähetillä puhelimesta. Havaintolähetillä tallennetut havainnot näkyvät havaintolomakkeella normaalisti, mutta siirtyvät automaattisesti Arkistoon aina kuukauden lopussa.

Pidemmällä aikavälillä pyrin toki kehittämään tätä Järvi-meriwikin havaintojärjestelmää niin, että se toimisi vähän jouhevammin eri selaimilla.

Nyt näkyvät taas pdf:t Muissa havainnoissa. Kun tiedoston syöttää, niin siitä ei tule näkyviin mitään esikatselukuvaa, kuten valokuvissa, mutta tallentamisen jälkeen linkin pitäisi näkyä. Tätäkin voisi tosiaan kehittää. Hyvä idea tuo oma havaintotyyppi vesinäytetuloksille. Teen sellaisen jossain vaiheessa.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)13. heinäkuuta 2016 kello 13.24

Lisäsin äsken Saarijärvi (14.614.1.002)/Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikka (Mansikkaniemi) paikkaan muihin havaintoihin kaksi tämän kesän uimavesitulosta (.pdf), mutta tiedostot eivät edelleenkään näy.

Kun lähdin tallentamaan samaa pdf tiedostoa uudelleen, niin tuli ilmoitus, että saman niminen tiedosto on jo olemassa. Eli tiedosto on siellä, mutta ei näy.

Se oma paikka näille vesinäytetuloksille olisi hyvä juttu....

Jlitmanen (keskustelu)20. heinäkuuta 2016 kello 10.23