Pikavalinntoja, kiitos

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pikavalinnat. Voisiko saada rekisteröityneelle käyttäjälle automaattisesti näkymän, jossa voi syöttää havaintoja omaan havaintopaikkaan. Mulla menee minuutteja että taas löydän oikean polun. Rauno

Latosaaren Affena (keskustelu)2. kesäkuuta 2017 kello 15.12

Omalle käyttäjäsivulle (eli teidän tapauksessa Käyttäjä:Latosaaren Affena) voi kopioida merkkien "[[]]" väliin oman havaintopaikan otsikon nimen (sivun yläreunassa on pikalinkki omalle käyttäjäsivulle, kun on kirjautuneena sisään ja merkkien [[Kilpisjärvi - Alajärvi (67.640.1.001)/Ympäristöhallinnon havaintopaikka (Kilpisjärvi)]] välissä oleva nimi toimii linkkinä).

Toinen vaihtoehto on tarkkailla omaa havaintopaikkaa (ennen se tuli automaattisesti tarkkailuun, kun tallensi havaintoja), jolloin se se näkyy tarkkailulistalla. Sivua voi tarkkailla, kun sivun otsikon yläpuolella olevan "Tarkkaile" -painikkeen avaa uuteen välilehteen (ennen riitti pelkkä klikkaus). Tarkkailulistankin pikavalinta on oikeassa yläreunassa, kun on kirjautuneena sisään.

Toivottavasti tästä oli apua, voin lisätä itsekin tuon havaintopaikkasi käyttäsivullesi, jos haluat. (On tapana, että toisten käyttäsivuihin ei puututa.) En ole Järviwikikin ylläpitäjä, joten en pysty tuota tarkkailu -ominaisuutta parantaamaan (pelkkkä klikkaus tai automaattinen lisäys tarkkailulistalle havaintoa tallennettaessa, jolloin havaintopaikka näkyisi automaattisesti tarkkailulistalla).

Miikala (keskustelu)2. kesäkuuta 2017 kello 18.11
 

Itse käytän havaintojen tallentamiseen melkein pelkästään Havaintolähettiä. Se on siis kosketusnäytöille suunniteltu verkkosovellus, jolla voi perustaa paikkoja ja tallentaa havaintoja ja valokuvia Järvi-meriwikiin.

Kun käytät havaintolähettiä kirjautuneena, se näyttää aluksi listan viimeksi päivittämistäsi havaintopaikoista, ja voit hypätä suoraan johonkin niistä.

Havaintolähetti löytyy siis osoitteesta www.jarviwiki.fi/havaintolahetti ja päävalikon Työkalut-osiosta.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)8. kesäkuuta 2017 kello 08.41