Valuma-aluejako kartalle ja kartoista

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Onko mahdollista saada Järviwikiin kartalle valuma-aluejako? Valuma-aluejako on esimerkiksi karttapalvelussa lounaispaikka.fi, mutta se ei käsitä koko Suomea. Onko merialueiden vesistöalueista karttoja ympäristöhallinnon internet-sivuilla ja onko niitä mahdollista saada Järviwikiin?

Miksi Järviwikissä on käytössä kaksi karttapalvelua, Google Maps ja OpenStreetMap? Miksi käytössä ei ole Maanmittaulaitoksen karttaa, kuten Kansalaisen Karttapaikkaa, joka on noin sata kertaa informatiivisempi ja paikkaansa pitävämpi ns "virallinen kartta"?

Yst. terv. Makele-90 20. marraskuuta 2012 kello 23.59 (EET)

Makele-9021. marraskuuta 2012 kello 00.59

Valuma-alueet kartalla olisi tosiaan aika jännittävä ominaisuus.

Google Maps on turha, OpenStreetMaps pesee sen tässä käytössä 6-0. Kun MML:n kartatkin ovat nykyään avoimia, en näe mitään syytä Googlen käyttöön, ylläpitäjien vain pitäisi tehdä päätös siitä, mennäänkö OSM:n vai MML:n päällä.

Anttit11. elokuuta 2013 kello 16.06

Moi. Olen tosiaan Järviwikissä luopumassa Google Maps:stä ja siirtymässä OpenLayers-kirjaston käyttöön. Siihen saa kätevästi haettua niin järven kuin valuma-alueenkin rajat ja lisäksi syvyyskäyrät ja syvimmän pisteen niiltä järviltä, jotka on luodattu, suoraan SYKEn WMS-rajapinnasta.

Taustakarttoja voisi ehkä olla useampia: 1) oletuksena OSM nopeampaa latausta varten ja 2) MML:n kartta tarkempaa rantaviivaa varten?

Jonkinverran tuossa muutoksessa on vielä hommaa, ja muut työt painavat päälle, joten en ihan osaa luvata, milloin vaihdos ja valuma-aluerajat toteutuvat. Syksyn aikana kuitenkin.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE13. elokuuta 2013 kello 15.27

Loistavaa. Tosiaan, tajusin vasta viestini kirjoituksen jälkeen, että eihän eri taustakarttojen tarvitse toisiaan pois sulkea. Hyvä esimerkki on latukartta.fi, jossa voi oikeasta yläkulmasta valita MML:n ja OSM:n (Mapnik) välillä.

Anttit15. elokuuta 2013 kello 18.56