Neljä havaittua linkkivirhettä

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Moi,

kartat vaativatkin tosiaan vähän isomman remontin, ja olen niiden kanssa puuhastellut jo pidemmän aikaa. Nyt suurimman osan pitäisi olla melko kunnossa.

Korjasin tuon Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alueen ongelman ja ainakin pääosin nuo Suomen rajojen ulkopuoliset vesistöalueet.

Vesistöaluekartoille lisäsin pienille järville (alle 10 ha) myös pallosymbolin. Helpottaako se? Entä sotkeeko se liikaa, kun isommilla järvillä ei ole? Pallot katoavat, kun zoomaa tarpeeksi lähelle.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)29. maaliskuuta 2018 kello 16.32

Vesistöaluekarttojen pallosymbolit helpottavat huomattavasti, ja voisi ne kyllä olla kaikilla järvillä, niin eipähän olisi sotkeutumisen vaaraa, ja ne saisi näkyä yhden zoomauskerran enemmän, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Nythän pallosymbolit vaikuttaisi olevan alimpana "layerina" ja ne saa siitä hienosta valintaruudusta "Järvet pisteinä" raksittua kokonaan pois, jos jotain ne häiritsee.

Kyllä uudistetut kartat toimii nyt pääosin oikein. Ennen uudistusta näillä rajavesistöjen kartoilla näkyi myös siihen vesistöön kuuluva toinen osa eli Kainuunkylän alue (67.131) -kartalla ennen näkyi Ruotsin puolella (67.131K) ja toisten päin myös, onko tämä hieno ominaisuus vielä mahdollista saada toimimaan sekä tämmöisiä hienosäätöjä minä vielä löysin:

  • Nimi ja vesistöalue -sivujen kartoilla pallosymbolin ponnahdusruudssa kahden ensimmäisen kunnan välistä puuttuu pilkku ja jos mahdollista korjata pinta-alassa pitäisi desimaalit erottavana merkkinä olla kieliopillisesti oikein kirjoitettuna pilkku, eikä nykyinen piste.

Ja sitten tämän viestiketjun alkuperäiseen aiheeseen eli:

Yst. terv.

Miikala (keskustelu)30. maaliskuuta 2018 kello 12.36

Rajavesistä vielä lisäys: Muonionjoen suualue (67.311) -kartta toimii juuri kuten edellisessä viestissä tarkoitin. Kaikkien muidenkin raja-alueiden vesistöalue-karttojen pitäisi toimia näin, eli kartalla näkyy ja on klikattavissa myös sen ulkomainen osa. Onko vikana se, että tämä alue ei sisällä järviä ja muut alueet sisältävät. Nyt vielä virheellisesti järviä sisältömättömät vesistöaluekartat (Sammallammen valuma-alue (03.07) ja Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alue (03.04)) näyttävät myös ulkomaisen alueen, mutta klikkaus ei toimi ulkomaisen vesistöalueen virheiden takia, joiden korjausehdotuksia tuossa olen jo valmistellut seuraaviksi korjattaviksi.

Yst. terv.

Miikala (keskustelu)31. maaliskuuta 2018 kello 12.20

Moi,

korjasin nyt kaiken muun, paitsi noi rajavesistöalueet. Ne on vähän hankalia, kun SYKEn avoimessa rajapinnassa (josta vesistöaluepolygonit haetaan), valtakunnan raja jakaa alueet kahtia, vaikka vesi ei tietenkään noudata näitä rajoja.

Mutta, noin sen munkin mielestä pitäisi toimia, että kun ollaan "Muonionjoen suualue (67.311)" -sivulla, näkyy sekä 67.311 että 67.311K -alueet. Koitan keksiä, miten tuon näppärimmin toteutan.

Noita toisen jakovaiheen vesistöalueita, kuten Sammallammen valuma-alue, joilla järvet eivät näy vaikka pitäisi, voi olla muitakin...

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)3. huhtikuuta 2018 kello 10.39

Vielä on jäänyt korjaamatta seuraavat:

  • Kivi- ja Levalammen tekojärven valuma-alue (39.005)/Kala-atlas tiedot -tiedot ei näy, syy kaikati punalinkki, joka nyt on S Data:Kala/Kivi- ja Levalammen tekojärven valuma-alue (39.005 pitäisi sekin kai olla S Data:Kala/Kivi- ja Levalammen tekojärven valuma-alue (39.005). ja sittenkin varmistaa että tiedot näkyy, muistelen nimittäin, että joskus muinoin piti tehdä "valetallenus" tai jotain, että kala-tiedot päivittyi siirtojen jälkeen näkymään eri sivuille.
  • Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alue (03.004)/Kala-atlas tiedot pitäisi olla Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alue (03.04)/Kala-atlas tiedot ja sitten myös S Data:Kala/Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alue (03.04 = S Data:Kala/Tyrjänjärven - Pieni Rautjärven valuma-alue (03.04).
  • ja uutena asiana, kun kerta tässä viestiketjussa jo mainitaan, ja osittain korjattukkin, eli Sammallammen valuma-alue (03.07) -alueen järvillä Simpelejärveä lukuun ottamatta vesistöalueena virheellisesti Sammallammen valuma-alue (40362). Lisäksi nyt erittäin hienolta kartalta näkyy järvi väritettynä Ei nimeä järven vieressä, joka on toinen nimeämätön lampi, lieneekö yli 1 ha?, kun järviväritys on, mutta ei sitä järviwikistä löydy, eikä myöskään näköjään uudistuneesta paikkatietoikkunan SYKE:n järvitiedoista, (joka on muuten näköjään hävittänyt suuren osan ennen näkyneistä järvistä, onneksi on järviwiki!).

(Rajavesistöistä huomiona vielä, se kuitenkin toimii silloin kun S Data -sivulla "[[Järvitaso::0| ]]" -kohdassa on 0 eikä 1, mietin tässä vain että eihän mikään järviwikin koodi estä näyttämästä silloin ulkomaista vesistöaluetta (siis kartalla useata vesistöaluetta), kun järvitaso on 1. Sillä kun sen on 0, kartat toimii oikein (tietenkin ilman järviä), kuten se toimi esim. juuri Sammallammen valuma-alue (03.07), kun järvitasona oli virheellisesti 0 -niin silloin näkyi myös ulkomainen vesistöalue kartalla.)

Vielä suuret kiitokset tehdyistä uudistuksista ja korjauksista.

Miikala (keskustelu)4. huhtikuuta 2018 kello 11.43

Joo, noi pitäisi nyt olla korjattu. Kiitti taas. Se toinen nimetön järvi on näköjään saanut järvinumeron (ja polygonin SYKEn järvirajapintaan), vaikka onkin alle 1 ha. Tai ehkä se on aikoinaan mitattu isommaksi. Jokatapauksessa, lisäsin tuonkin Järviwikiin, joten nyt väritettyä järveä voi myös klikata.

Ulkomaiset alueet onnistuu kyllä, mutta mietin sitä logiikka vielä. Tai siis ei se alueen näyttäminen ole ongelma, mutta nythän niillä ulkomaan osilla on myös oma sivunsa Järviwikissä. Olisi varmaan järkevintä, että vesistöalueella olisi vain yksi sivu riippumatta siitä, että osa alueesta on ulkomailla (eikä siltä ole järviä)?

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)4. huhtikuuta 2018 kello 12.44

Joo yksi sivu varmaan riittäisi, mutta kun kerta ulkomaiset osat on jo tallennettu tänne, niin ei niitä ehkä kannata poistamaankaan ruveta. Perustelen ulkomaisten alueiden säilyttämistä myös sillä, kun täällä on pari aluetta, jotka eivät kuuluu suoraan ainakaan tällä hetkellä mihinkään "suomalaiseen" alueeseen ja pari joista on myös erillistä tietoa. Tuo vaikuttaisi toimivalta ratkaisulta, jonka olet nyt tehnyt.

Kiitos myös Vesistöalue (04.1...)/Kala-atlas tiedot -kartan päivittämistä.

Miikala (keskustelu)4. huhtikuuta 2018 kello 19.49