Urajärvi Asikkala lähes 2m 14.212.1.009 syvempi kuin virallisissa tiedoissa?

Hoppa till: navigering, sök

Syvimmäksi paikaksi on merkitty järven pohjoisosassa oleva syvänne (vähän yli 16m). Järviwikin Urajärveä kuvaavaa karttaa suurentamalla saa näkyviin Uusisaari -tekstin. Sen i-kirjaimen kohdalta alkaa syvänne, jossa on oman mittaukseni mukaa vettä yli 18m. Kaikuluotain näyttää 18,9m / 19m. Tyynellä kelillä kuitusiiman kanssa tekemäni epävirallinen mittaus antoi tulokseksi 18,1m.

Rruris (keskustelu)16 juli 2019 kl. 08.38

Joo. Tämä voi varmasti pitää paikkaansa. Valitettavasti ympäristöhallinnolla ei ainakaan tällä hetkellä ole käynnissä mitään projektia tai viranomaistyötä, johon sisältyisi järvien syvyyskartoitusta tai sen tarkentamista. Niinpä tuota ei saada varmastikaan tähän hätään korjattua mihinkään virallisiin rekisteriin.

Tänne voit sen sijaan enemmän kuin mielellään kirjoittaa havainnoistasi. Ehdotan että perustat tuohon mittaamaasi syvimpään kohtaan havaintopaikan, jonka kuvaustekstiin kerrot mittaustuloksesi. Osaatko sanoa, oliko vedenkorkeus mittaushetkellä lähellä keskivedenkorkeutta? Lisää sekin tieto kuvaukseen. Valitse paikan luokaksi Syvänne, niin se ja muut vastaavat löytyvät sitten, jos ja kun uusia kartoituksia taas tehdään.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)23 juli 2019 kl. 13.19