Pukalus (08.001.1.001)

Hoppa till: navigering, sök

Pukalus är en ganska stor insjö i Vilajoki (08) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Södra Karelens landskap. Den hör till ELY-centralen i Sydöstra Finlands verksamhetsområde.

Insjön

Namn: Pukalus
Sjönummer: 08.001.1.001
Avrinningsområde: Pukaluksen - Lahnajärven alue (08.001)
Huvudavrinningsområde: Vilajoki (08)

Basuppgifter

Yta: 180,56 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 12,89 km
Höjd över havet: 27,6 m

Administrativa områden

Kommun: Lappeenranta
Landskap: Etelä-Karjalan maakunta
ELY-central: Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Vattenförvaltningsområde: Vuoksen vesienhoitoalue

Symbol lukko viranomainen.png

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.

Diskussioner
Senaste observationer

Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!

Vattendragprognoser

Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön

Fiskar

Fiskatlas:
Ahven, Hauki, Kuore, Muikku, Suutari och Täplärapu

Nogrannare: Pm kala1 21x21.png

Användarnas observationer:
Användarna har inte lagrat fiskobservationer från denna sjö

Pm leg 17x21.png Användare
Pm leg kokenut 17x21.png Erfaren
Pm leg asiantuntija 17x21.png Sakkunnig
Pm leg viranomainen 17x21.png Myndighet

Pm tapahtuma 17x21.png Evenemang
Pm havaintopaikka 17x21.png Observationsplats
Pm valokuva 17x21.png Fotografi
Pm kohde 17x21.png Annat

Du kan grunda nya platser om du loggar in först.

60° 45' 43.2", 28° 7' 16.68"

Järven erityispiirteet

Nykytila ja suojelu

Kalat, linnut ja muu vesiluonto

Asutus ja vesistön käyttötavat

Tarut ja tositarinat

Aiheesta muualla

Pukaluksella tapahtuu: Vilajoen öljypäästö

Ote Etelä-Saimaan artikkelista 21.3.2014: Vilajokeen Vaalimaantien kaakkoispuolelle asennettiin puomeja viikko sitten tiistaina. Paikasta on vajaa viisi kilometriä Pukalus-järveen, joka ulottuu Venäjän rajan yli. Ylämaan kirkonkylässä on tällä viikolla otettu maaperänäytteitä Vilajokea likaavan öljyn alkuperän selvittämiseksi. Tuloksia näytteistä ei vielä ole saatu.

Joella tilanne on samanlainen kuin viime viikolla, kun vuoto havaittiin. Pelastuslaitos kertoo, että rajoitus- ja torjuntapuomeja on hieman siirrelty.

Öljyyn tahriutuneita lintuja alueella ei ole havaittu. Lintuharrastajat ovat valmistautuneet hätistelemään lintuja alueelta tai puhdistamaan niitä.

Viime viikolla otetut vesinäytteet paljastivat, ettei vedessä ole öljyä hankalampia liuotteita. Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai ilmoituksen joessa huomatusta öljystä viime viikon tiistaina.

Etelä-Karjala 11.6.2014 klo 17:17 | päivitetty 11.6.2014 klo 17:17 Vilajoen öljyvyodon alkuperä on varmistunut Keväällä Lappeenrannan Ylämaan Vilajoella havaittiin öljypäästö. Nyt vuotokohta on paikallistettu ja öljyvuoto estetty.


Lappeenrannan Ylämaan Vilajoen öljypäästön vuotokohta on paikallistettu. Lappeenrannan seudun ympäristötoimen mukaan maaperään on tihkunut öljyä paikallisen korjaamon pannuhuoneen lattiarakenteiden läpi. Ympäristötarkastaja pitää mahdollisena, että vuoto olisi jatkunut jopa vuosia. Öljyvuodosta ei kuitenkaan ole aiheutunut merkittävää ympäristöhaittaa.

– Paikalla on ollut aikanaan autojen pesutoimintaa. Osa hiilivedyistä on pesuainehiilivetyjä. Raskaammat hiilivedyt ovat peräisin öljystä, kertoo ympäristötarkastaja Jarmo Karhula.

Maaperää päästiin tutkimaan vasta alkukesästä

Vaikka öljyhavainto tehtiin jo keväällä, päästiin maaperää tutkimaan vasta kesäkuun alussa, kun maa oli sulanut. Maata kaivettiin kalliota myöten. Tutkimuksissa varmistui, että vuoto on peräisin samasta kiinteistöstä, kuin alkuperäinenkin epäily oli. Vuotokohta tosin tarkentui. Keväällä epäiltiin, että vuoto olisi peräisin alueella sijaitsevan korjaamon ja jakeluaseman öljynerotuskaivoista.

Maaperään on vuodon seurauksena päässyt hiilivetyjä, mutta kyse ei ole suurista päästöistä. Ympäristötarkastajan mukaan pilaantunutta maa-ainesta on vaihdettu puhtaaseen ja puhdistustyöt jatkuvat vielä. Enää öljyä ei myöskään pääse maahan. Vilajoen öljypäästö