Salmijärvi (24.034.1.018)

Hoppa till: navigering, sök
Salmijärvi är en medelstor insjö i Kiskonjoki - Perniönjoki (24) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Egentliga Finlands landskap. Den hör till ELY-centralen i Egentliga Finlands verksamhetsområde.

Insjön

Namn: Salmijärvi
Sjönummer: 24.034.1.018
Avrinningsområde: Suomusjärvenjoen valuma-alue (24.034)
Huvudavrinningsområde: Kiskonjoki - Perniönjoki (24)

Basuppgifter

Yta: 45,14 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 5,69 km
Höjd över havet:

Symbol lukko viranomainen.png

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.

Diskussioner
Senaste observationer

27 kesäkuu 2016 20:00:00
Inga alger
Havaintopaikka 1

27 kesäkuu 2016 09:00:00
Inga alger
Havaintopaikka 1

16 kesäkuu 2016 12:00:00
Lite alger
Havaintopaikka 1

Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!

Vattendragprognoser

Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön

Fiskar

Fiskatlas:
Ahven, Hauki och Jokirapu

Nogrannare: Pm kala1 21x21.png

Användarnas observationer:
Användarna har inte lagrat fiskobservationer från denna sjö

Pm leg 17x21.png Användare
Pm leg kokenut 17x21.png Erfaren
Pm leg asiantuntija 17x21.png Sakkunnig
Pm leg viranomainen 17x21.png Myndighet

Pm tapahtuma 17x21.png Evenemang
Pm havaintopaikka 17x21.png Observationsplats
Pm valokuva 17x21.png Fotografi
Pm kohde 17x21.png Annat


Du kan grunda nya platser om du loggar in först.

60° 23' 22.92", 23° 40' 0.12"

Salmijärvi-Tyystiö-Kaituri Seura ry

Salmijärvi-Tyystiö-Kaituri Seura ry on Salon kaupungin Suomusjärven kaupunginosassa toimiva järviyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Salmijärven, Tyystiön ja Kaiturin järvien säilymistä mahdollisimman luonnontilaisina, parantaa järvien tilaa, edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua näiden järvien vaikutuspiirissä sekä turvata järven tulevaisuus rannan vakinaisten ja kesäasukkaiden virkistyskäytössä. Seuran jäsenmäärä on noin sata.

Seura perustettiin vuonna 1971 Salmijärvi Seura nimisenä. Yhdistyksen toiminta laajeni 2000-luvulla kattamaan kolme toisiinsa läheisesti yhteydessä olevaa järveä, jotka ovat Salmijärvi, Tyystiö ja Kaituri. Tämän seurauksena yhdistyksen nimi muutettiin vuonna 2003 Salmijärvi-Tyystiö-Kaituri Seuraksi. Järvet ovat Kiskonjoen valuma-alueen latvajärviä.

Salmijärvi-Tyystiö-Kaituri Seura on ollut aktiivinen tavoitteidensa toteuttamisessa. Järvien tilaa on seurattu ja järvistä on tehty useita järven tilan kohdistuneita selvityksiä. Selvitysten pohjalta on laadittu järvikohtaiset hoitosuunnitelmat. Hoitosuunnitelman mukaisia toimenpide-ehdotuksia on toteutettu vuosien mittaan, jotta varmistettaisiin Salmijärven, Tyystiön ja Kaiturin säilyttäminen sekä luonnontilaltaan että virkistyskäyttöarvoltaan korkealaatuisina. Muutamiin toteutettuihin hankkeisiin on saatu myös rahoitusta Euroopan unionilta.

Hoitosuunnitelmien mukaan on kaivettu laskeutusaltaita järveen laskeviin puroihin, järviä on hoitokalastettu, ranta-alueiden runsastunutta vesikasvillisuutta on niitetty ja näkösyvyysarvoja seurattu. Järven rannan asukkaille ja mökkiläisille on annettu tietoa, kuinka kukin voi omakohtaisesti vaikuttaa järveen pääsevien ravinteiden vähentämiseksi.

Seuran tarkoitus ei ole kuitenkaan pelkästään kiinnittää huomiota järvien tilaan. Perinteisillä seuran jäsenille tarkoitetuilla kesätapahtumilla (mm. retkillä ja kalastuskilpailuilla) edistetään jäsenten järvien äärellä asuvien ja mökkiläisten tutustumista toisiinsa ja viihtyvyyttä.

Salmijärvi-Tyystiö-Kaituri Seura ry on samalla jäsenistönsä ”etujärjestö”. Seura on ottanut useasti kantaa hankkeisiin ja suunnitelmiin, joista on tai joista olisi voinut olla uhka järvien luonnon tilan tai virkistyskäytön säilymiselle.

www.satyka.org

Järven erityispiirteet

Nykytila ja suojelu

Kalat, linnut ja muu vesiluonto

Asutus ja vesistön käyttötavat

Aiheesta muualla