Siikajärvi (35.754.1.010)

Hoppa till: navigering, sök
Siikajärvi är en medelstor insjö i Kokemäenjoki (35) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Birkalands landskap. Den hör till ELY-centralen i Birkalands verksamhetsområde.

Insjön

Namn: Siikajärvi
Sjönummer: 35.754.1.010
Avrinningsområde: Huikonjoen valuma-alue (35.754)
Huvudavrinningsområde: Kokemäenjoki (35)

Basuppgifter

Yta: 90,14 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 12,74 km
Höjd över havet: 186,8 m

Symbol lukko viranomainen.png

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.

Diskussioner
Senaste observationer

Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!

Vattendragprognoser

Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön

Fiskar

Fiskatlas:
Jokirapu

Nogrannare: Pm kala1 21x21.png

Användarnas observationer:
Användarna har inte lagrat fiskobservationer från denna sjö

Pm leg 17x21.png Användare
Pm leg kokenut 17x21.png Erfaren
Pm leg asiantuntija 17x21.png Sakkunnig
Pm leg viranomainen 17x21.png Myndighet

Pm tapahtuma 17x21.png Evenemang
Pm havaintopaikka 17x21.png Observationsplats
Pm valokuva 17x21.png Fotografi
Pm kohde 17x21.png Annat


Du kan grunda nya platser om du loggar in först.

61° 48' 28.8", 24° 11' 52.08"

Järven erityispiirteet

Siikajärvi sijaitsee Oriveden kunnan luoteisosassa Huikonjoen vesistöalueen latvoilla. Siikajärven valuma-alue on järven kokoon nähden varsin pieni ja veden vaihtuvuus on siten hidasta. Siikajärven vedet virtaavat Vääräjärven kautta Huikonjokeen ja edelleen Längelmäveden Koljonselkään laskevalle reitille. Valuma-alue koostuu yksinomaan suosta ja metsästä. Peltoa ja asutusta ei ole valuma-alueella lainkaan. Ranta-alueet ovat paikoin soistuneet.

Maksimisyvyys: 22,7 m

Veden keskiviipymä: 3084 vrk (8,5 vuotta)

© Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys

Nykytila ja suojelu

Siikajärvi on vähäravinteinen ja vähähumuksinen järvi, jonka klorofylli- ja fosforipitoisuudet kuuluvat luokkaan erinomainen. Klorofyllipitoisuuden tulee olla alle 4 μg/l ja fosforipitoisuuden alle 10 μg/l.

Siikajärvi.jpg

Siikajärvi on perustyypiltään kirkasvetinen karu järvi. Vesi on lähes väritöntä ja veden humusleima on alhainen. Heikosta humusleimasta huolimatta vesi on hapahkoa ja ajoittain jopa hapanta. Puskurikyky happamoitumista vastaan on heikko. Veden happamuus vaikuttaa kalojen lisääntymiseen sekä erityisesti mäti- ja poikasvaiheen kehitykseen. Vesi on liian hapanta myös rapujen viihtyvyyttä ajatellen.

Pintaveden ravinnetaso on erittäin alhainen sekä fosforin että typen osalta. Karulta valuma-alueelta ei kohdistu siten järveen ravinnekuormitusta. Kesällä 2000 levän määrää kuvastava klorofylli a-pitoisuus kohosi lievästi rehevien vesien raja-arvon yläpuolelle. Levää oli kuitenkin melko vähän, sillä vesi oli kirkasta ja veden näkösyvyys oli yli neljä metriä. Muina tutkittuina ajankohtina levän määrä on pysynyt karujen vesien tasolla.

Happitaloudessa ei ole todettavissa talvisin ongelmia veden hitaasta vaihtuvuudesta huolimatta. Alusvedessä on todettu säännöllisesti lievää hapen kulumista. Kesäisin tilanne on ollut jyrkästä lämpötilakerrosteisuudesta huolimatta vielä parempi.

Siikajärvi soveltuu virkistyskäyttöön erinomaisesti. Vesi on lähes väritöntä ja humusleima on vähäinen. Lisäksi veden ravinnetaso on alhainen. Kalaston ja rapujen toimeentulon kannalta vedenlaatua heikentää kuitenkin veden alhainen happamuustaso.

Kalat, linnut ja muu vesiluonto

Asutus ja vesistön käyttötavat

Tarut ja tositarinat

Aiheesta muualla