Viralanjärvi (35.891.1.002)
Viralanjärvi är en ganska stor insjö i Kokemäenjoki (35) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Egentliga Tavastlands landskap. Den hör till ELY-centralen i Tavastlands verksamhetsområde.
Insjön
Namn: Viralanjärvi
Sjönummer: 35.891.1.002
Avrinningsområde: Räikälänjoen alaosan alue (35.891)
Huvudavrinningsområde: Kokemäenjoki (35)
Basuppgifter
Yta: 118,32 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 7,27 km
Höjd över havet: 79,4 m
Administrativa områden
Kommun: Janakkala
Landskap: Kanta-Hämeen maakunta
ELY-central: Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Vattenförvaltningsområde: Kokemäenjoen-Saaristomeren-Selkämeren vesienhoitoalue

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.
Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!
Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön
Du kan grunda nya platser om du loggar in först.
60° 53' 52.8", 24° 32' 15.72"
Järven erityispiirteet
Järvi löytyy Hämeenlinnan Janakkalasta Valtatie 3 vierestä noin 10km päässä Hämeenlinnan keskustasta kaakkoon. Järvellä on kokoa noin 120ha ja syvyyttä 4m. Järvi on läpivirtauspiste ylävirrassa oleville Takajärvelle, Alajärvelle ja Suojärvelle. Järvestä vesi Kuotolanjärven ja Kernaalanjärven kautta Vanajaveteen. Järven valuma-alueella on paljon maataloutta.
Järven vesi vaihtuu jopa 2vk välein ja siten veden laadussa voi esiintyä huomattavia muutoksia. Yleisesti vesi on kuitenkin lievän ruskeanväristä ja lievästi hapanta. Happitilanne on erinomainen järven mataluuden ja veden nopean vaihtuvuuden ansiosta.
Nykytila ja suojelu
Järven tila on arvioitu välttäväksi. Järven tilaa seurataan jatkuvasti, koska yläjuoksulla Alajärven vettä käytetään Hämeenlinnan kaupungin tekopohjaveden tuottoon. Järvi on todettu erittäin reheväksi.
Kalat, linnut ja muu vesiluonto
Asutus ja vesistön käyttötavat
Järven alueella on jonkin verran vakituista/loma-asutusta. Järvellä on ollut usein runsasta leväkukintaa, joka on haitannut virkistyskäyttöä.