Ylä-Kuomio (14.977.1.010)

Hoppa till: navigering, sök

Ylä-Kuomio är en ganska stor insjö i Kymijoki (14) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Södra Savolaxs landskap. Den hör till ELY-centralen i Södra Savolaxs verksamhetsområde.

Insjön

Namn: Ylä-Kuomio
Sjönummer: 14.977.1.010
Avrinningsområde: Kuomion valuma-alue (14.977)
Huvudavrinningsområde: Kymijoki (14)

Basuppgifter

Yta: 367,96 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 19,59 km
Höjd över havet: 92,3 m

Administrativa områden

Kommun: Mikkeli
Landskap: Etelä-Savon maakunta
ELY-central: Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Vattenförvaltningsområde: Kymijoen-Suomenlahden vesienhoitoalue

Symbol lukko viranomainen.png

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.

Diskussioner
Senaste observationer

Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!

Vattendragprognoser

Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön

Pm leg 17x21.png Användare
Pm leg kokenut 17x21.png Erfaren
Pm leg asiantuntija 17x21.png Sakkunnig
Pm leg viranomainen 17x21.png Myndighet

Pm tapahtuma 17x21.png Evenemang
Pm havaintopaikka 17x21.png Observationsplats
Pm valokuva 17x21.png Fotografi
Pm kohde 17x21.png Annat


Du kan grunda nya platser om du loggar in först.

61° 30' 7.92", 27° 5' 44.88"

Järven erityispiirteet

Ylä-Kuomioi kuuluu Mikkeliin ja Ala-Kuomion valuma-alueeseen. Järven pinta-ala on 368 ha ja sen rantaviivan pituus on 19,58 km. Ylä-Kuomiosta laskevat vedet Salakkajokea pitkin Ala-Kuomioon. Ylä-Kuomio on melko kirkasvetinen ja vesi on väriltään ruskeaa. Järvi on tyypiltään keskihumuksinen. Happiongelmia ei ole järvessä havaittu. Tutkimustiedon mukaan järvi on rehevyystasoltaan välillä lievästi rehevä/rehevä. Virkistyskäyttö luokituksen mukaan järvi kuuluu luokkaan tyydyttävä. Luokitus on tehty syvänteen vedenlaatutietojen mukaan ja painottuu lähinnä klorofyllipitoisuuksiin.

Nykytila ja suojelu

Tutkimusalueena on ollut 4 m:n syvänne, Haiminniemen kärjestä itään päin. Ylä-Kuomio on melko kirkasvetinen ja vesi on väriltään ruskeaa. Järvi on tyypiltään keskihumuksinen. Happiongelmia ei ole järvessä havaittu. Tutkimustiedon mukaan järvi on rehevyystasoltaan välillä lievästi rehevä/rehevä. Virkistyskäyttö luokituksen mukaan järvi kuuluu luokkaan tyydyttävä. Luokitus on tehty syvänteen vedenlaatutietojen mukaan ja painottuu lähinnä klorofyllipitoisuuksiin.

Järven itäinen osa on kuulunut alueelliseen järvien tila- ja käyttökelpoisuuskartoitukseen vuosina 1990-91 ja 2002-03. Ylä-Kuomion viimeisin vedenlaatu tutkimus on tehty 7.6.2012 ja tekijänä oli Etelä-Savon ELY. Kokonaisfosfori ja lehtivihreä olivat hyvät. Sameus ja hapen kyllästysaste olivat erinomaiset. Väriluku oli tyydyttävä.

Lähteet: Valtion ympäristöhallinto,

Aiheesta muualla