Alimmainen (24.044.1.013)
Alimmainen on melko pieni järvi Kiskonjoki - Perniönjoki (24) -päävesistössä.
HUOM! Järvi-meriwikin ulkoasu on uudistunut 28.4.2025. Muutosten toteuttaminen joka puolelle palvelua vie aikaa. Sivuilla voi esiintyä outouksia, jotka luultavasti korjaantuvat muutaman viikon kuluessa. Virheistä voi myös raportoida Kahvihuoneessa.
Alimmainen on melko pieni järvi Kiskonjoki - Perniönjoki (24) -päävesistössä.
1 980 m <br />
Nämä tiedot ovat peräisin Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tietojärjestelmistä eikä niitä voi muokata. Jos havaitset tiedoissa virheitä voit ilmoittaa niistä Kahvihuoneen Virheet ja korjaukset -osastolla.
Alimmainen on humusrikas ja pitkänomainen järvi, kooltaan 10 ha. Järvi saa vettä useista lähialueen järvistä, jotka laskevat siihen pohjoispäässä sijaitsevien ojien kautta. Tämän ansiosta järven teoreettinen viipymä voi olla niinkin lyhyt kuin yksi kuukausi. Järven keskisyvyys on noin 2,5 metriä ja suurin syvyys 5,5 m.
Alimmaisen vesikasvillisuus on kartoitettu kaksi kertaa, vuosina 2002 ja 2024. Vuonna 2024 tunnistettiin 20 vesikasvilajia, joista runsaimmat olivat ulpukka, järviruoko sekä erilaiset sarat. Muut havaitut lajit olivat jäkki, järvikorte, kurjenjalka, keltakurjenmiekka, luhtakuusio, luhtavuohennokka, myrkkykeiso, pullosara, raate, ranta-alpi, rantapalpakko, suokukka, suo-orvokki, luhtasuoputki, terttualpi, vehka ja lumme.
Alimmainen voidaan luokitella ulpukkajärveksi (Nuphar-tyyppi), mutta siellä esiintyy myös korte-ruokojärven piirteitä (Equisetum-Phragmites-tyyppi). Järven vesikasvilajisto ei kuvasta tiettyä rehevyystasoa, sillä valtaosa havaituista lajeista on rehevyydestä riippumattomia. Kasvillisuus ei myöskään rajoita järven virkistyskäyttöä, eikä vesikasvillisuuden vähentämiseksi tarvitse tehdä toimenpiteitä.