Järviwiki:Ohje/Käyttäjätunnuksen rekisteröiminen ja sisäänkirjautuminen

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Käyttäjätunnuksen rekisteröimiseen tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Tunnuksen varmentaminen sähköpostilla on yleinen tapa, jolla voidaan varmistaa, että tunnuksen perustaja on todellinen henkilö. Sähköpostin kautta voi myös myöhemmin saada uuden salasanan, jos vanha on päässyt unohtumaan.

Uuden tunnuksen luonti

Aloita tunnuksen rekisteröinti valitsemalla sivun oikeasta yläreunasta Kirjaudu sisään tai luo tunnus. Valitse avautuvalta sivulla luo uusi käyttäjätunnus. Keksi itsellesi käyttäjätunnus ja salasana ja syötä kenttään sähköpostiosoitteesi. Halutessasi voit syöttää myös oikean nimesi tai nimimerkin. Jos täytät tämän kentän, sen sisältö näytetään muokkaamiesi sivujen tekijäluettelossa käyttäjätunnuksen sijaan.

Tunnuksen varmentaminen

Kun olet täyttänyt tiedot valitse Luo uusi käyttäjätunnus. Jos käyttäjätunnus on vapaa, järjestelmä luo tunnuksesi ja lähettää varmistusviestin antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Ennen kuin voit aloittaa muokaamisen, sinun on varmistettava sähköpostiosoitteesi avaamalla varmistusviestistä löytyvä linkki.

Kirjautuminen

Jatkossa kirjaudut aina valitsemalla sivun oikeasta yläreunasta Kirjaudu sisään tai luo tunnus ja syöttämällä lomakkeelle käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Jos valitset kirjautumisen yhteydessä valinnan "Muista minut", olet valmiiksi kirjautunut aina kun käytät Järviwikiä siltä samalta tietokoneelta. Tätä valintaa ei pidä tehdä, jos käytät Järviwikiä esimerkiksi kirjastossa tai muulta julkisessa käytössä olevalta tietokoneelta.

Salasanan palauttaminen

Jos olet unohtanut salasanasi, voi tilata uuden sähköpostiisi. Kirjoita Salasanan vaihto -sivulle käyttäjätunnuksesi valitse "Lähetä uusi salasana sähköpostitse". Järviwiki lähettää sinulle väliaikaisen salasanan, jolla voit kirjautua ja vaihtaa salasanan uuteen.

Ellet muista myöskään käyttäjätunnustasi, voit yrittää selvittää sen tutkimalla historia-välilehteä sivulta, jota muistat muokanneesi. Ellei se auta, jää ainoaksi vaihtoehdoksi perustaa uusi käyttäjätunnus.