Kuusijärvi (81.048.1.003)

Hoppa till: navigering, sök
",marras" ei ole sallittu mittayksikkö tälle ominaisuudelle.

Kuusijärvi, Hanaböle träsk är en ganska liten insjö i Suomenlahden rannikkoalue (81) huvudavrinningsområde. Sjön är belägen i Nylands landskap. Den hör till ELY-centralen i Nylands verksamhetsområde.

Insjön

Namn: Kuusijärvi, Hanaböle träsk
Sjönummer: 81.048.1.003
Avrinningsområde: Krapuojan valuma-alue (81.048)
Huvudavrinningsområde: Suomenlahden rannikkoalue (81)

Basuppgifter

Yta: 7,22 ha
Djup:
Medeldjup:
Volym:
Strandlinje: 1,33 km
Höjd över havet:

Administrativa områden

Kommun: Vantaa
Landskap: Uudenmaan maakunta
ELY-central: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Vattenförvaltningsområde:

Symbol lukko viranomainen.png

De här uppgifterna kommer från data system som uppehålls av Finlands miljöcentral (SYKE). Om du upptäcker fel i uppgifterna, vänligen skriv om det på användaren SYKEs diskussionssida.

Diskussioner
Senaste observationer

11 kesäkuu 2019 09:00:00
Inga alger
Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikka

11 kesäkuu 2019 09:00:00
16,9 °C
Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikka

4 kesäkuu 2019 09:00:00
16,5 °C
Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikka

Tallenna omat havaintosi Havaintolähetillä!

Vattendragprognoser

Det finns inte vattendragprognoser för den här sjön

Fiskar

Fiskatlas:
Nahkiainen (kala) och Vimpa

Nogrannare: Pm kala1 21x21.png

Användarnas observationer:
Användarna har inte lagrat fiskobservationer från denna sjö

Bilder

Pm leg 17x21.png Användare
Pm leg kokenut 17x21.png Erfaren
Pm leg asiantuntija 17x21.png Sakkunnig
Pm leg viranomainen 17x21.png Myndighet

Pm tapahtuma 17x21.png Evenemang
Pm havaintopaikka 17x21.png Observationsplats
Pm valokuva 17x21.png Fotografi
Pm kohde 17x21.png Annat

Du kan grunda nya platser om du loggar in först.

60° 18' 45", 25° 6' 52.2"

Järven erityispiirteet

Kuusijärvi on pienestä koostaan (ala 7,2 ha) huolimatta Vantaan suosituin virkistykseen käytetty järvi. Itä- ja länsipäässä on ulpukka- ja lummekasvustoja. Järven rannalla on kahvila-ravintola, hiekkainen uimaranta ja avantouintipaikka, useita saunoja, lenkkipolkuja ja nuotiopaikkoja. Kuusijärveltä lähtee polkuja ja latuja Sipoonkorven kansallispuistoon. Kuusijärvelle pääsee kätevästi Helsingin rautatieasemalta bussilla 739.

Uimaranta on melko pitkä, 150m ja koko matkaltaan hiekkapohjainen. Ranta syvenee melko pian yhden metrin syvyyteen, jonka jälkeen se syvenee loivasti, eikä siinä tule "äkkinäisesti" syveneviä kohtia. Uimarannan laiturin päässä veden syvyys on noin 2,3 m, hiekkapohja ulottuu suunnilleen laiturin päähän asti.

Rannalla on ilmoitustaulu, josta löytyvät viimeisimmät veden laatua koskevat tutkimustulokset, uimarannan turvaohje, kartta uintialueesta ja veden syvyyksistä, ajankohtaiset tiedotteet, tiedot uimavalvonnasta, tiedot mahdollisista levähavainnoista ja uintikielloista.

Pukukoppeja on useita, ja osa niistä sijaitsee rannalla laiturin vieressä, loput leikkikentän takana. Rannan tuntumassa on talviuimareille tarkoitetut pukutilat, joita uinninvalvojat käyttävät kesällä valvomonaan. Päärakennus sijaitsee noin 25 m etäisyydellä rannasta. Päärakennuksessa sijaitsevat kahvila-ravintola, wc- ja saunatilat. Päärakennuksen wc-tiloja voi käyttää kahvion aukioloaikoina. Saunatilat ja päärakennuksen säilytyslokerikot ovat maksullisia ja käytössä erikseen ilmoitettuina aikoina ympäri vuoden. Saunoja, grillikotaa, kokoustiloja sekä päärakennuksen saleja voi myös vuokrata omaan käyttöön yleiskäytön jälkeen. Talvella uidessa uimareiden käytössä ovat lämpimät pukeutumistilat päärakennuksessa kahvion aukioloaikoina sekä erillisessä rakennuksessa olevat lämpimät pukutilat avainpantin ja kausimaksun maksaneille.

Lemmikkieläinten ulkoilutus on Kuusijärvellä kiellettyä.

Nykytila ja suojelu

Järven suuren käytön vuoksi veden laatua tarkkaillaan kesäisin säännöllisesti joka toinen viikko ja talvella joka toinen kuukausi. Rannoilta otetaan vesinäytteitä säännöllisesti kesän aikana ja samalla arvioidaan veden laatua aistinvaraisesti. Näytteenoton yhteydessä tarkkaillaan syanobakteerien eli sinilevien esiintymistä ja tarvittaessa tiedotetaan uimareille tilanteesta.

Kuusijärven uimaranta on Vantaan ainoa EU-uimaranta, ja sille on laadittu uimavesiprofiili: http://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/63675_Kuusijarven_uimavesiprofiili.pdf Profiiliin on kartoitettu uimaveden ominaisuuksia ja sen laatuun haitallisesti vaikuttavia tekijöitä ja niiden myötä uimareiden terveyteen vaikuttavia saastumisen syitä.

Viime vuosina Kuusijärvi on tullut myös suosituksi avantouintipaikaksi. Järven pohjaan on vuosien kuluessa kertynyt paksu sedimenttikerros, mutta järven madaltuminen ei ole toistaiseksi haitannut järven virkistyskäyttöä Helsingin yliopiston limnologian ja ympäristönsuojelun laitoksen tekemän selvityksen mukaan.

Kunnostustoimenpiteeksi on suositeltu veden vaihtuvuuden nopeuttamista.

Uimavesinäytteiden tuloksia: http://www.vantaa.fi/fi/sosiaali-_ja_terveyspalvelut/terveyspalvelut/ymparistoterveys/uimavedet

Kalat, linnut ja muu vesiluonto

Asutus ja vesistön käyttötavat

Tarut ja tositarinat

Aiheesta muualla