Ala-Rieveli (14.171.1.001)/Kalliomaalaus

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lisää/muokkaa
Sinun täytyy olla kirjautunut sisään, jotta voit muokata havaintoja

Ala-Rievelin kalliomaalaus löytyi jo vuonna 1977 ja oli 2000-luvun alkuun saakka Päijät-Hämeen ainoa tunnettu kalliomaalaus. Se sijaitsee Ala-Rievelin rannalla 11 km Heinolan keskustasta koilliseen. Järvestä nousevan rinteen yläosassa kohoaa pystysuora kallio, jossa maalaukset ovat. Kallion alla on kiviterassi, jonka päältä kuviot on oletettavasti maalattu.

Maalauskentän laajuus on 2 x 3,6 m. Vasemmassa laidassa erottuu ihmishahmo, joka on suhteellisen kookas eli noin 30 cm. Sen alapuolella on kaksi 25–30 cm:n pituista venekuviota, joissa näkyy niille tyypillinen kaareva vaakaviiva ja miehistöä kuvaavat pystyviivat. Kauempana oikealla on kallionkolossa pieni, tiivis neljän venekuvion ryhmä - Suomen pienimmät venekuviot, pituus alle 10 cm.

Maareitti kätkölle kulkee Tervalahdentietä pitkin. Jätäthän autosi niin, että se ei tuki mökkiläisten tietä ja valitse kulkureittisi niin, että et kulje aivan pihan poikki, vaikka mökkejä onkin lähes vieri vieressä. Pihapiirissä tai sen tuntumassa kulkeminen ei kuulu jokamiehenoikeuksien piiriin. Jos lähimökeillä on ihmisiä, joiden ohi kuljet, on kohteliasta kertoa olevansa menossa maalaukselle.

Lähde: Geocaching.

  • Järvi: Ala-Rieveli (14.171.1.001)

  • ”{Malline:Zoom” ei ole luku.    </li>