Järvien nimet

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomessa järvinimiä on yhteensä lähes 20 000. Järviwikissä on sivu jokaiselle nimelle, ja nimisivulta haluttu järvi löytyy mm. kartalta valitsemalla. Nimisivulle pääset helpoiten käyttämällä palvelun hakua. Jos haluat selata kaikkia järvinimiä, se onnistuu Nimi-luokan sivulla.

Yleisin järvinimi on Mustalampi. Pienten järvien lampi-loppuiset nimet hallitsevat muutenkin suosituimpien nimien listaa. Kymmenen joukossa niitä on peräti seitsemän. Yleisin järviloppuinen nimi on Saarijärvi. Niitä on 198 ja se on neljänneksi yleisin järvinimi.

Tosin, jos nimet järjestetään järvien kattaman pinta-alan mukaan, näyttää lista aivan erilaiselta. Silloin yleisimmäksi järvinimeksi nouseekin Saimaa, vaikka se on vain yhdellä järvellä - Suomen suurimmalla.

Kaikilla järvillä ei ole nimeä ollenkaan (ainakaan ympäristöhallinnon järvirekisterissä). Tällaisia on peräti 13 642 ja niille on Järviwikissä merkitty nimeksi Ei nimeä. Jos törmäät tällaiseen järveen, jolle kuitenkin tiedät nimen, voit ilmoittaa siitä kyseisen järven keskustelusivulla.

Peräti 16 050 järvellä on nimi, jota ei löydy miltään toiselta järveltä.

Katso myös