Levävahti

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Levavahti-fbshare.jpg
HUOM! Järvi-meriwikillä on nyt Havaintolähetti. Se on älypuhelimille suunniteltu verkkosivu, jolla kuka tahansa voi lähettää levähavaintoja ilman rekisteröitymistä tai kirjautumista. Havaintolähetillä tallennetut havainnot voi liittää osaksi Järvi-meriwikin havaintopaikkoja.
Levavahti-kuva-jarviwiki.png

Levävahti on älypuhelimiin ladattava sovellus, jolla voi lähettää havaintoja sinilevätilanteesta tai rakkolevän esiintymisestä. Havainnot näytetään Järviwikissä kartalla, ja niistä on hyötyä muille vesilläliikkujille sekä levätilannetta arvioiville viranomaisille.

Levävahti-havainnot sinilevästä

Kartalla on korkeintaan viikon ikäisiä Levävahdilla lähetettyjä havaintoja sinilevätilanteesta.

pm_algal0_levavahti_19x19.png Ei levää     pm_algal1_levavahti_19x19.png Hieman levää     pm_algal2_levavahti_19x19.png Runsaasti levää     pm_algal3_levavahti_19x19.png Erittäin runsaasti levää

Levävahti-havainnot rakkolevästä

Kartalla on korkeintaan kuukauden ikäisiä Levävahdilla lähetettyjä havaintoja rakkolevästä. Rakkolevä on merilaji, ja sen runsaus on merkki hyvinvoivasta merestä.

pm_rakko3_levavahti_19x19.png Erittäin runsaasti levää     pm_rakko2_levavahti_19x19.png Runsaasti levää     pm_rakko1_levavahti_19x19.png Hieman levää     pm_rakko0_levavahti_19x19.png Ei levää