Meriwiki

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Järviwiki on nyt myös Meriwiki. Yksi yhteinen palvelu, jonka etusivulta ja päävalikosta löytyvät niin järvet kuin Itämerikin ja niihin liittyvät havainnot ja muut sisällöt. Hakukenttään voit kirjoittaa järven tai merialueen nimen tai otsikon jollekin muulle sisällölle.

Mikä Meriwiki?

Siitä asti kun Järviwiki aikoinaan perustettiin oli ajatuksena, että se jossain vaiheessa saisi rinnalleen myös Meriwikin. Wikin, jossa kuka tahansa voisi kirjoittaa ja keskustella itselle tärkeästä merialueesta ja perustaa sille havaintopaikkoja - aivan kuten Järviwikissäkin.

Alun perin ajateltiin, että Meriwiki ja Järviwiki olisivat eräänlaisia sisarpalveluita, joilla olisi paljon yhteistä mutta myös eroja, kuten omat etusivut ja päävalikot. Suunnitelmien hautuessa päädyttiin kuitenkin siihen, että yhteinen palvelu on paras vaihtoehto. Havaintopaikan ylläpitäminen omassa mökkirannassa on aivan samanlaista liplattipa laiturin alla makea järvivesi tai kevyesti suolattu murtovesi. Myös useat eläin- ja kasvilajit viihtyvät niin järvissä kuin rannikollakin.

Miten käytän Meriwikiä Järviwikissä?

Merisisällöt löytyvät Järvi- ja meriwikistä siinä missä järvisisällötkin yhteisen etusivun, päävalikon ja hakukentän avulla.

Jos olet kiinnostunut tietystä merialueesta, voit kirjoittaa nimen hakukenttään. Jos mieluummin etenet kartan avulla, tai jos et tiedä alueesi nimeä, avaa ensin Itämeri-sivu, ja pureudu sen avulla meren eri alueisiin ja niiden osa-alueisiin.

Havaintopaikan merialueelle voi perustaa "Lisää uusi" -toiminnolla, joka löytyy kartan alta Itämeren alue ja osa-alue -sivuilla.