"Asiaton havainto"-ikoni?

Jump to: navigation, search

Pitäisiköhän Järviwikissäkin olla mahdollisuus raportoida virheellisitä tai ilkivaltaisista havainnoista. Kiinnitti tänään huomiota että Porin lähellä olevan Luvian alueella oli raportoitu Luvian yhdelle maapientareelle monta veden lämpötila-arvoa, joista yksi oli 30 C. Se oli näköjään korjattu. Edelleen Luvian edessä merellä on havainto, jonka mukaan 5 päivää sitten lämpötila oli 2 C. Se ei varmasti pidä paikkaansa. Mikäli tällaisia virheellisiä tietoja ei voida tai haluta estää/poistaa, vapaaehtoisten havainnoijien roolilla ei ole enää mitään merkitystä.

Latosaaren Affena (keskustelu)19:52, 29 May 2019

Moi. Poistin nyt myös sen 2 °C -havainnon. Yleisesti ottaen Järviwikissä on ollut ällistyttävän vähän tahallaan tai vahingossa tehtyjä selvästi virheellisiä havaintoja siksi ei olla nähty tarpeelliseksi rakentaa monimutkaista "ilmoita virheellisestä havainnosta" -menettelyä.

Monimutkainen se on muun muassa siksi, että Järvi-meriwikissä havaintoja voi muokata jälkikäteen. Miten virheliputuksen kävisi, jos havaintoa muutetaan?

Järvi-meriwikin on tarkoitus melko pian siirtyä käyttämään SYKEn kansalaishavaintojärjestelmää havaintojen säilyttämiseen. Tällöin kerran tallennettua havaintoa ei voi enää varsinaisesti muokata, vaan tietojen korjaaminen täytyy teknisessä mielessä tehdä niin, että korjausta tehdessä tallennetaan uusi havainto ja merkintä vanhan havainnon vanhentumisesta. Samassa yhteydessä voidaan toteuttaa oma havaintotyyppi sille, että yksittäistä havaintoa epäillään vihreelliseksi.

Matti Lindholm, ylläpitäjä, SYKE (keskustelu)10:16, 3 June 2019